Akademikere kan skabe dynamik i yderkommuner

440x300__SFI

Stort ansvar, afvekslende opgaver og en mulighed for at kickstarte karrieren. Det er nogle af de forklaringer, eksempelvis nyuddannede akademikere giver på, hvorfor de har valgt at flytte til en yderkommune for at arbejde. Og det er fortrin, yderkommunerne kan bygge videre på, fremhæver en ny SFI-rapport.

” Det er noget af det, der gør, at jeg ikke søger job andet sted. Her ved vi, hvad vi har. En rigtig god vuggestue i en lille by.” (Højtuddannet tilflytter)

For personer med en videregående uddannelse er det både jobbet, det overskuelige lokalmiljø og de gode rammer for børn, der trækker dem til yderkommunerne. De nyuddannede akademikere fremhæver særligt jobfordelene: større ansvar, flere opgaver og mere erfaring på kortere tid end i et tilsvarende job i de store byer.

“Du får lov til at få et langt større opgaveområde, end hvis du kommer ind i København, hvor du bliver meget fokuseret, hvis du kommer ind i ministerierne. Du bliver i virkeligheden langt bedre forberedt på nogle forskellige jobs bagefter, fordi du laver alt.” (Nyuddannet akademiker)

 

Læs SFI pjecen